Bahan2nya:
5 biji pisang emas
3 sudu gula pasir
1/2 cawan tepung gandum
Kelapa parut + sedikit garam
Daun pisang5 biji pisang emas
3 sudu gula pasir
1/2 cawan tepung gandum
Kelapa parut + sedikit garam
Cara2nya:
1. Lenyek pisang dengan gula sampai hancur.
2. Masukkan tepung gandum dan gaul hingga sebati.
3. Ambil sedikit adunan dan ratakan di atas daun pisang.
4. Ratakan kelapa parut pada sebelah bahagian sahaja.
5. Lipatkan daun pisang.
6. Bolehlah dibakar di atas kuali leper.
1. Lenyek pisang dengan gula sampai hancur.
2. Masukkan tepung gandum dan gaul hingga sebati.
3. Ambil sedikit adunan dan ratakan di atas daun pisang.
4. Ratakan kelapa parut pada sebelah bahagian sahaja.
5. Lipatkan daun pisang.
6. Bolehlah dibakar di atas kuali leper.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.