::Bahan Lapisan Bawah::
(A)
200gm gula merah
100gm gula kastor
200ml air
1 helai daun pandan
(Masak hingga gula hancur. Jadikan 500ml. Jika tidak cukup, tambahkan air)
(B)
180gm tepung beras cap bunga teratai
40gm tepung green pea putih
700ml air
1/4 tsp air abu
Cara2nya:
1. Satukan semua bahan2 di atas dan tapis.
2. Masak hingga naik wap.
3. Masukkan ke dalam loyang 10"x10"x3" dan kukus selama 20 minit.
::Bahan Lapisan Atas::
(A)
100gm tepung beras cap bunga teratai
50gm tepung jagung
50gm tepung gandum
(B)
300ml santan pekat
700ml air
2 tsp garam
Cara2nya:
1. Satukan kesemua bahan dan kacau hingga sebati.
2. Tapis dan masak sehingga naik wap.
3. Tuang ke atas lapisan bawah dan kukus selama 25 minit.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.