Monday, April 13, 2015

Biskut Almond Cluster

Bahan2: (100 biji)
400gm almond strip
100gm dark coklat
100gm milk coklat
1 sudu besar mentega
Sedikit white coklat
papercup secukupnya

Cara:
1. Sangai badam sehingga keperangan.
2. Cairkan coklat masakan secara double boiler.
3. Padamkan api dan masukkan mentega. Kacau hingga mentega cair.
4. Masukkan badam dan kacau hingga sebati.
5. Sudukan ke dalam papercup sehingga habis.
6. Sejukkan sebentar dlm peti ais supaya lebih cepat mengeras.
7. Keluarkan dari peti ais dan hias dgn coklat putih yg dah di cairkan. Almond Clusters sedia utk dinikmati.

Nota:
coklat putih yg di cairkan kita masukkan dlm plastik piping bag.. pastu gunting hujung/bucu piping bag tu sikit je.. kasi coklat putih tu kuar dgn halusss je.. barulah nampak kemas)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.