Monday, April 13, 2015

Biskut German Cookies

Bahan2nya:
125 gm buttercup
40 gm gula icing*
1 sudu teh esen vanilla
125 gm tepung kentang (kat bakery ada juai ni)*
80 gm tepung superfine* - lebihkan sedikit jgn bg melekat2 kt jari
Secubit garam
Pewarna hijau
(ayak bahan yg bertanda *)

Cara2nya:
1. Pukul butter & gula icing hingga sebati, bubuh esen vanilla.
2. Pastu campur tepung gandum & tepung kentang
3. Gaul bagi rata & jadi doh.
4. Bahagi doh kepada 2 bahagian. 1 warna asal & 1 lagi letak pewarna hijau. Doh ni lembik sikit, simpan kejap dlm peti ais. Kejap saja dlm 1/2 jam camtu.
5. Pastu buat bulat2 & tekan dgn garfu & hias la ikut suka hati.
6. Bakar suhu 170°C masa 15 minit.. (ikut oven masing2). Biskut yg  cair di dalam mulut. Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.