Bahan2nya:
Bahan A
250gm mentega
10gm shortening
150gm gula kaster
1 tsp strawberry emulco
1/4 tsp pewarna pink/merahBahan A
250gm mentega
10gm shortening
150gm gula kaster
1 tsp strawberry emulco
50gm serbuk badam/serbuk gajus
Bahan B
300gm tepung red rose
40gm tepung kentang
50gm susu tepung
50gm tepung jagung
300gm tepung red rose
40gm tepung kentang
50gm susu tepung
50gm tepung jagung
Hiasan
Coklat masakan Strawberry pink atau (coklat masakan putih + pewarna pink + strawberry emulco)
Breadcrumb putih
Sedikit badam - dicincang kasar(sikit jer)
Coklat masakan Strawberry pink atau (coklat masakan putih + pewarna pink + strawberry emulco)
Breadcrumb putih
Sedikit badam - dicincang kasar(sikit jer)
Cara2nya:
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140°C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang dicairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb yg dicampur dengan sedikit badam cincang.
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140°C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang dicairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb yg dicampur dengan sedikit badam cincang.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.