Bahan2nya:
1/2 pek
kulit popia (20 biji)3 biji telur
Bahan Untuk Inti (20 biji)
5 biji kentang - dipotong dadu
1 pek kecil rempah kari daging dan ayam Baba's
1/2 paket (200g) daging kisar brand Ramly (brand lain pon boleh) - dihancur2kan
1 labu bwg besar - dihiris
1 sudu kecil garam - agak2
2 sudu kecil gula - agak2
Air secukupnya
Minyak utk menumis
Cara2nya:
- Panaskan minyak. Tumis bawang. Bila dah naik bau masukkan rempah kari yg dibancuh dgn sedikit air sehingga naik minyak.
- Masukkan daging kisar. Masak hingga daging empuk.
- Masukkan gula dan garam. Tekan2kan sedikit kentang biar agak hancur.
- Tambah air jika terlalu pekat.
- Bila dah masak tutup api dan sejukkan.
- Panaskan kuali leper atau kuali non-stick. Letak minyak sikit. Ambil 2-3 biji telur, kocak2kan dan masukkan dlm inti dan gaul sebati. Ketepikan.
- Amik satu keping kulit popia.
- Masukkan inti yang sudah digaulkan dengan telur tadi..lipat..dan masukkan dlm kuali. Terbalik2kan hingga masak.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.