papercup secukupnya
Cara:
1. Sangai badam sehingga keperangan.
2. Cairkan coklat masakan secara double boiler.
3. Padamkan api dan masukkan mentega. Kacau hingga mentega cair.
4. Masukkan badam dan kacau hingga sebati.
5. Sudukan ke dalam papercup sehingga habis.
6. Sejukkan sebentar dlm peti ais supaya lebih cepat mengeras.
7. Keluarkan dari peti ais dan hias dgn coklat putih yg dah di cairkan. Almond Clusters sedia utk dinikmati.
1. Sangai badam sehingga keperangan.
2. Cairkan coklat masakan secara double boiler.
3. Padamkan api dan masukkan mentega. Kacau hingga mentega cair.
4. Masukkan badam dan kacau hingga sebati.
5. Sudukan ke dalam papercup sehingga habis.
6. Sejukkan sebentar dlm peti ais supaya lebih cepat mengeras.
7. Keluarkan dari peti ais dan hias dgn coklat putih yg dah di cairkan. Almond Clusters sedia utk dinikmati.
Nota:
coklat putih yg di cairkan kita masukkan dlm plastik piping bag.. pastu gunting hujung/bucu piping bag tu sikit je.. kasi coklat putih tu kuar dgn halusss je.. barulah nampak kemas)
coklat putih yg di cairkan kita masukkan dlm plastik piping bag.. pastu gunting hujung/bucu piping bag tu sikit je.. kasi coklat putih tu kuar dgn halusss je.. barulah nampak kemas)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.