Bahan2nya: (200 biji - acuan segitiga bergantung pd ketebalan biskut)
480gm mentega
400gm gula perang (tapi akak guna 220gm gula castor)
240gm tepung jagung
480gm tepung gandum
240gm cornflakes dikisar kasar480gm mentega
400gm gula perang (tapi akak guna 220gm gula castor)
240gm tepung jagung
480gm tepung gandum
10 sudu makan badam cincang (akak letak 100gm serbuk badam)
2 sudu teh vanilla
Hiasan:
Sedikit coklat masakan putih
Sedikit coklat masakan
Sedikit coklat masakan putih
Sedikit coklat masakan
Cara2nya:
1. Putar mentega dan gula hingga sebati.
2. Kemudian masukkan vanilla dan kacau rata.
3. Masukkan cornflakes, badam dan kesemua tepung. Gaulkan rata sehingga menjadi doh dan rehatkan selama 10 min. (Jika lembik boleh tambah 1-2 sudu tepung)
4. Canai dan terapkan dengan acuan kegemaran dan bakar pada suhu 175°C selama 20min.
5. Sejukkan dan hiaskan dengan coklat putih dan coklat masakan secara berselang seli.
6. Bila coklat dan keras bolehlah disimpan di dalam bekas kedap udara.
1. Putar mentega dan gula hingga sebati.
2. Kemudian masukkan vanilla dan kacau rata.
3. Masukkan cornflakes, badam dan kesemua tepung. Gaulkan rata sehingga menjadi doh dan rehatkan selama 10 min. (Jika lembik boleh tambah 1-2 sudu tepung)
4. Canai dan terapkan dengan acuan kegemaran dan bakar pada suhu 175°C selama 20min.
5. Sejukkan dan hiaskan dengan coklat putih dan coklat masakan secara berselang seli.
6. Bila coklat dan keras bolehlah disimpan di dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.