Monday, April 13, 2015

Biskut Strawberry Fingers

Bahan2nya:
Bahan A
250gm mentega
10gm shortening
150gm gula kaster
1 tsp strawberry emulco
1/4 tsp pewarna pink/merah
50gm serbuk badam/serbuk gajus

Bahan B
300gm tepung red rose
40gm tepung kentang
50gm susu tepung
50gm tepung jagung

Hiasan
Coklat masakan Strawberry pink atau (coklat masakan putih + pewarna pink + strawberry emulco)
Breadcrumb putih
Sedikit badam - dicincang kasar(sikit jer)

Cara2nya:
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140°C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang dicairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb yg dicampur dengan sedikit badam cincang.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.