Sumber: Citarasawan
Bahan2nya:
Bahan A
525ml
putih telur
400gm gula pasir
1 sudu besar
ovalette
1 sudu teh
baking powder
Bahan B
250gm tepung
gandum
50gm santan
serbuk
Bahan C
100ml santan
pekat (KARA)
1 sudu teh esen
vanila/coffee
90gm mentega
cair
2 sudu besar
susu pekat manis
Bahan D
1 sudu besar
coklat emulco
1/2 sudu besar
mocca emulco
Loyang 8 atau 9
inci - dialas dan digris
Cara2nya:
- Bahan A: Putar putih telur dengan speed sederhana hingga berbuih. Masukkan gula, garam,ovalette dan baking powder, putar dengan kelajuan tinggi hingga menjadi putih dan kental.
- Masukkan bahan B, kaup balik hingga rata. Kemudian masukkan bahan C, kaup balik hingga rata.
- Bahagikan kepada 3 mangkuk yang sama banyak. Satu bahagian coklat, satu bahagian mocca dan satu lagi adunan asal.
- Panaskan pengukus dahulu. Tuang adunan coklat dan kukus selama 10 minit.
- Tuang adunan mocca kukus selama 10 minit dan akhir sekali tuang adunan asal, tutup dengan aluminium foil dan kukus selama 20 minit hingga masak.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.