Bahan2nya:
1 batang roti french - dipotong menyerong
4 ulas bawang putih - dicincang halus
Daun parsli secukupnya - dicincang halus (kalau x de, guna serbuk daun parsli kering)
200 gm mentega
Sedikit jus lemon
Cara2nya:
Daun parsli secukupnya - dicincang halus (kalau x de, guna serbuk daun parsli kering)
200 gm mentega
Sedikit jus lemon
Cara2nya:
- Blend mentega di dalam food processor.
- Masukkan bawang putih dan blend lagi.
- Kemudian masukkan daun parsli dan beberapa titik jus lemon.
- Blend lagi sehingga semua bahan sebati.
- Hiris roti secara menyerong setebal 3/4 inci. Sapu setiap satu hirisan roti dengan mentega "khas" (sapu satu bahagian saja..), buat hingga siap.
- Dengan api perlahan, panaskan non-stick frying pan dan panggang roti tadi sehingga kuning keemasan, kurang lebih 2 minit.
- Lakukan kaedah sama dengan baki roti tadi hingga habis.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.