Thursday, November 22, 2012

Garlic Bread


Bahan2nya:
1 batang roti french - dipotong menyerong
4 ulas bawang putih - dicincang halus
Daun parsli secukupnya - dicincang halus (kalau x de, guna serbuk daun parsli kering)
200 gm mentega
Sedikit jus lemon

Cara2nya:
  1. Blend mentega di dalam food processor.
  2. Masukkan bawang putih dan blend lagi.
  3. Kemudian masukkan daun parsli dan beberapa titik jus lemon.
  4. Blend lagi sehingga semua bahan sebati.
  5. Hiris roti secara menyerong setebal 3/4 inci. Sapu setiap satu hirisan roti dengan mentega "khas" (sapu satu bahagian saja..), buat hingga siap.
  6. Dengan api perlahan, panaskan non-stick frying pan dan panggang roti tadi sehingga kuning keemasan, kurang lebih 2 minit.
  7. Lakukan kaedah sama dengan baki roti tadi hingga habis.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.