Sumber: studiomasakanchefhussin.blogspot
Bahan-bahan
1 biji Betik Muda(dipotong kecil)
3 biji Cili Padi(diketuk)
1 helai Daun Kunyit (dihiris/dikoyakkan)
2 biji Bawang Merah (dihiris nipis)
1 liter Air (untuk merebus)
Garam secukup rasa
Cara Menyediakannya
1 biji Betik Muda(dipotong kecil)
3 biji Cili Padi(diketuk)
1 helai Daun Kunyit (dihiris/dikoyakkan)
2 biji Bawang Merah (dihiris nipis)
1 liter Air (untuk merebus)
Garam secukup rasa
Cara Menyediakannya
1. Masukkan kesemua bahan ke dalam periuk lalu direbus hingga betik masak dan lembut.
2. Tutupkan api setelah betik lembut.
Tips
Betik muda rebus ini sesuai dihidangkan bersama nasi sebagai bahan 'pencolek' sambal belacan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.