1 ikat kalian (asingkan batang & daun)
1 potong ikan masin tenggiri jeruk.
2 ulas bawang putih (dicincang)
1 biji cili padi hijau (diketuk)
2 sudu besar minyak masak
1 sudu besar sos tiram.
1 sudu teh gula.
Cara2nya:
2 ulas bawang putih (dicincang)
1 biji cili padi hijau (diketuk)
2 sudu besar minyak masak
1 sudu besar sos tiram.
1 sudu teh gula.
Cara2nya:
1. Panaskan minyak.
2. Masukkan ikan masin & hancurkan.
3. Kemudian masukkan bawang putih & tumis hingga kekuningan.
4. Masukkan batang kalian, air & sos tiram.
5. Tumiskan selama 2 minit. Masukkan daunnya, gula & cili padi hijau.
6. Setelah cukup layu, tutup api & sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.