2 cawan bubur cha cha
500 ml santan
1 cawan gula pasir
2 helai daun pandan - disimpul
5 sudu besar sagu - ikut suka jika sukakan sagu boleh masukkan sagu
500 ml santan
1 cawan gula pasir
2 helai daun pandan - disimpul
5 sudu besar sagu - ikut suka jika sukakan sagu boleh masukkan sagu
Secubit garam
Cara2nya:
Cara2nya:
1. Basuh cha cha sehingga bersih dan direbus sehingga empuk.
2. Panaskan santan bersama gula dan secubit garam dengan menggunakan api sederhana agar santan tidak pecah minyak. Kacau sehingga santan masak.
3. Masukkan cha cha, sagu dan daun pandan yang telah disimpulkan tadi. Masak sehingga kuah sedikit pekat.
4. Setelah itu bolehlah diangkat untuk dihidang.
Nota:
Kepekatan kuah bubur bergantung kepada citarasa masing2.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.