Thursday, February 02, 2012

Kerabu Hati Lembu Bersama Pegaga

Bahan2nya:
100 gram hati lembu - direbus sehingga empuk dan dihiris nipis
1 ikat daun pegaga - dibersihkan dan potong kecil-kecil
1 inci halia - ditumbuk halus
1 inci kunyit hidup - ditumbuk halus
3 ulas bawang putih - ditumbuk halus
5 ulas bawang merah - ditumbuk halus
Sedikit lada hitam - ditumbuk halus
Sedikit garam
Sedikit minyak masak

Cara2nya:
  1. Rebus hati lembu hingga empuk.
  2. Kemudian perap hati lembu bersama kesemua bahan yang telah ditumbuk halus dan sedikit garam selama setengah jam.
  3. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan goreng daging yang telah diperap dan akhir sekali masukkan daun pegaga.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.