Bahan2nya:
100 gram hati lembu - direbus sehingga empuk dan dihiris nipis
1 ikat daun pegaga - dibersihkan dan potong kecil-kecil
1 inci halia - ditumbuk halus
1 inci kunyit hidup - ditumbuk halus
3 ulas bawang putih - ditumbuk halus
5 ulas bawang merah - ditumbuk halus
Sedikit lada hitam - ditumbuk halus
Sedikit garam
Sedikit minyak masak
Cara2nya:
100 gram hati lembu - direbus sehingga empuk dan dihiris nipis
1 ikat daun pegaga - dibersihkan dan potong kecil-kecil
1 inci halia - ditumbuk halus
1 inci kunyit hidup - ditumbuk halus
3 ulas bawang putih - ditumbuk halus
5 ulas bawang merah - ditumbuk halus
Sedikit lada hitam - ditumbuk halus
Sedikit garam
Sedikit minyak masak
Cara2nya:
- Rebus hati lembu hingga empuk.
- Kemudian perap hati lembu bersama kesemua bahan yang telah ditumbuk halus dan sedikit garam selama setengah jam.
- Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan goreng daging yang telah diperap dan akhir sekali masukkan daun pegaga.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.